Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Invigning av Björkåsens förskola

Foto: Niklas Eriksson

Björkåsens förskola invigdes idag. Det var invigningstal av förskolechefen Lena Bernhardsson, bandknytning, sånger från varje förskoleavdelning och till sist glass.

Björkåsens förskola hette tidigare Mellangårdens förskola, och har alltså bytt namn. Det var tidigare sex stycken avdelningar på Mellangårdens förskola. Nu blir det fyra avdelningar på Björkåsens förskola och alla avdelningar har fått nya namn; Ekorren, Igelkotten, Kråkan och Ugglan. Skolan ligger nära skogen, så namnen är inspirerade av omgivningarna.

När den nya förskolan Långevi står klar i kommunen så minskar alltså antalet avdelningar på Björkåsen. Därför blev det namnbyte och en nystart med invigning. Efter sånger från varje avdelning och högtidstal samt fyrfaldigt leve firades det med glass till alla.

- De fyra avdelningarna kommer öka sitt samarbete, så vi knyter ihop dem, sa förskolechef Lena Bernhardsson. Det blir fler aktiviteter tillsammans. För att visa det ska vi knyta ihop band.

Förskolechef Lena Bernhardsson höll invigningstal. Foto: Niklas Eriksson

Ballonger på invigningen. Foto: Niklas Eriksson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 oktober 2018
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson