Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Bilder från ljuskväll i Bengtsfors

Foto: Niklas Eriksson

Det var bra uppslutning på ljuskvällen och vädret var klart den 25 oktober i Bengtsfors centrum. Ljusinstallationer, mycket musik och dans, drakbåt och föreläsning om Dalslands kanal och mycket annat värmde och lyste upp höstkvällen.

Bengtsfors musikkår, kulturskolans och Sensus dansgrupper och lärare med flera uppträdde på flera platser kring Tingshustorget, Centralbacken, slussparken och promenadstråket längs kanalen och Centralparken. Alla vägleddes att promenera längs med tända marshaller. Kvällen började emellertid inomhus med en föreläsning i Sessionssalen, Tingshuset av Göran Rigemo. Temat var "Dalslands kanals historia". Dalslands kanal firar 150-årsjubileum i år.

När de fasta programpunkterna avslutades så fanns flera olika alternativ att fika och umgås. Frivilligcentralen Förgätmigejs café och Café Strömmen var öppet. Fritidsgården bjöd på öppet hus. Sensus visade utställningen "Bengtsfors Musikkår 125 år" under kvällen.

Vi tackar alla som slöt upp och alla som gjorde kvällen möjlig:
Ljusgruppen bestående av Johan Sandzén, Torbjörn Jansson, Roland Jernberg, Peter Magnusson, Göte Magnusson och Mikael Blom
Kulturskolans lärare, Kulturskolans dansgrupper, Sensus, Strömkullegymnasiets estetiska program, Kafé Strömmen, , Frivilligcentralen Förgätmigej, Fritidsgården, Bengtsfors Energi

Och ett stort tack till Tekniska och deras utegrupp som städade efter Ljuskvällen på ett exemplariskt sätt.

Dansgrupp Högstadiet Ljuskväll 2018

Foto: Niklas Eriksson

Dansgrupp Mellanstadiet Ljuskväll 2018

Foto: Niklas Eriksson

Ljuskväll 2018

Syntpop med Emanuel Tägil och Martina Lundqvist. Foto: Niklas Eriksson

Ljuskväll 2018 Föreläsning Sessionsalen

Föreläsning i Sessionssalen, Tingshuset: "Dalslands kanals historia" med Göran Rigemo. Foto: Niklas Eriksson

Ljuskväll 2018 Bengtsfors musikkår

Bengtsfors musikkår. Foto: Niklas Eriksson

Ljuskväll 2018

Pernilla Bogö Bryntesson (skymd) och Katja Rasila framförde musik i tunneln. Foto: Niklas Eriksson

Ljuskväll 2018

Foto: Niklas Eriksson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 oktober 2018
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson