Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Räddningstjänsten informerar och delar ut reflexer

Fredrik Aronsson från Räddningstjänsten i Bengtsfors kommun informerar på skolor och delar ut reflexer i höstmörkret. Foto: Niklas Eriksson

Fredrik Aronsson på räddningstjänsten har besökt alla elever i årskurs 1 och 3 på Bäckeskolan, Ekhagsskolan och Franserudsskolan. Barnen får reflexer och information om vad vi ska tänka på.

När Fredrik Aronsson besöker skolorna har han med sig en stor kasse med diverse saker; brandvarnare, pulversläckare och brandfilt. Den lilla gosedjursapan Flammy är också med liksom en stor påse reflexer.

Barnen är våra bästa ambassadörer för brandsäkerhet, säger Fredrik Aronsson

Alla elever får med sig en hemläxa. De ska tillsammans se över säkerheten hemma med sina föräldrar och bland annat trycka på knappen på alla brandvarnare (och eventuellt byta batteri). De ska också titta på brandsläckarna så att mätaren står på grönt (då är det tryck i släckaren och då fungerar den vid brand). Aktivitet och intresse är stort bland barnen.

Varför sitter brandvarnaren i taket, frågar Fredrik Aronsson, och alla händer åker upp i luften.

Alla elever får reflexer. Tidigare år fick eleverna julkalendrar, så en liten förändring har skett. Foto: Niklas Eriksson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 november 2018
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson