Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Vänortsbesök i Wuzhou

Jan Leander är internationell representant vid öppningsceremonin för 15:e juvelfestivalen i Wuzhou (ljus kavaj och blå slips). Foto: Wuzhou utrikeskontor

Kommunfullmäktiges avgående ordförande Jan Leander och kommunens kontaktperson i Kinafrågor David He har varit på vänortsbesök i Wuzhou, Kina. Wozhou bjöd in Bengtsfors kommun till den årliga konstjuvelmässan. Wuzhou är världsledande inom tillverkningen av artificiella ädelstenar.

På mässan hade Bengtsfors kommun en utställningsmonter bemannad med kinesiska studenter som marknadsförde Bengtsfors kommun.

Vi har gjort studiebesök och bland annat sett tillverkning av keramikplattor, sett en yrkesskola för nötkreaturuppfödning och bevittnat lejondans, säger Jan Leander.

På juvelfestivalen hade vi en monter som byggdes och bemannades med hjälp av volontärer från Wuzhou universitet. Foto: Wuzhou utrikeskontor

Jan Leander håller tal på kinesiska vid välkomstceremonin hos Wuzhous borgmästare. Foto: Wuzhous utrikeskontor

Lejondansare från Wuzhou. Foto: Wuzhous utrikeskontor

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 november 2018
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson