Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Robin Jansson firades och utsågs till ambassadör

Per Eriksson, Robin Jansson och Besnik Dautaj

Per Eriksson, Robin Jansson och Besnik Dautaj. Foto: Sofia Magnusson

I lördags fylldes Nygårdstorget i Bengtsfors av alla som ville fira Bengtsforssonen Robin Jansson. I samband med firandet utsågs Robin till Bengtsfors ambassadör av Bengtsfors kommun.

Under firandet blev Robin intervjuad av kommunens destinationsutvecklare Crister Blüme. Crister och Robin samtalade om den krokiga fotbollskarriären som startade i Bengtsfors IF och som gick vidare via bland annat Mellerud och BK Häcken.

Vi som samlats här idag är alla en del av ditt rotsystem Robin, vi kommer hålla emot även när det blåser, sa Crister Blüme.  

Åke Jonasson som varit Robins tränare i Bengtsfors IF hyllade också Robin och från föreningens sida överlämnades en kristallvas. Åke berättade om Robins tidiga fotbollskarriär och hur glad han blivit när Robin gett honom en matchtröja med autograf.

Åke Jonasson och Robin Jansson

Åke Jonasson från Bengtsfors IF tillsammans med Robin Jansson. I förgrunden syns Lennart Johanssons pokal som fanns på plats i Bengtsfors under firandet. Foto. Sofia Magnusson

Därefter tilldelades Robin Jansson titeln Bengtsfors ambassadör av Per Eriksson, kommunstyrelsens ordförande.

Bengtsfors ambassadör

Syftet med titeln Bengtsfors ambassadör är att uppmärksamma goda representanter för kommunen
som genom sina framgångar är positiva förebilder. De ska genom sitt engagemang även verka för kommunens bästa och bidra till marknadsföringen av Bengtsfors, både på egen hand och i samarbete med kommunen.

En Bengtsfors ambassadör ska ha en tydlig anknytning till kommunen och vara uppmärksammad i Sverige och gärna även utomlands. Titeln kanutgå till någon/några som gjort Bengtsfors kommun framstående tjänster och
gjort Bengtsfors känt i omvärlden genom någon form av prestation.

Motivering

Robin Jansson är genom sina framgångar en positiv förebild för både kommuninvånare och omvärld. Robin är Bengtsforssonen som blev guldhjälte när han, i den sista matchen säsongen 2018 mot Kalmar FF, gjorde matchens enda mål och därmed säkrade det svenska mästerskapet till AIK. Han bidrar till marknadsföringen av Bengtsfors kommun på ett bra sätt och framhåller alltid sin hembygd i positiva ordalag.

Oavsett vad vi har för favoritlag är vi alla AIK:are idag, sa Per Eriksson

Per Eriksson tilldelar Robin Jansson titeln som Bengtsfors ambasadör i bakgrunden Crister Blüme

Per Eriksson tilldelar Robin Jansson titeln som Bengtsfors ambasadör i bakgrunden Crister Blüme. Foto: Sofia Magnusson

Dagen till ära fanns denna tron på plats, där Robin fick sitta och hyllas. Foto: Sofia Magnusson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 november 2018
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson