Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

När testade du din brandvarnare senast?

Den 1 december är det nationella brandvarnardagen och vi vill gärna uppmärksamma dagen genom att tipsa dig om att testa din brandvarnare.

Det är viktigt att ha en fungerande brandvarnare hemma så att du får en tidig varning om det har börjat brinna. Många bostadsbränder skulle kunna undvikas med hjälp av en fungerande brandvarnare.

Larmar snabbt

En brandvarnare larmar snabbt så att du kan släcka eller ta dig ut. Testa din brandvarnare regelbundet genom att trycka på testknappen.

Testa din brandvarnare nu

Vad kan vara lämpligare än att testa din brandvarnare nu när du ändå har stegen framme för att hänga upp adventsstjärnan och julgardinerna?

Påminnelse i telefonen

Om du vill få en påminnelse om att testa brandvarnaren kan du använda en sms-tjänst som Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) har tagit fram. Du hittar den här.länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 november 2018
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson