Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Information om driftstörningar via SMS

SMS

Foto: Anna Sandström

För att snabbt kunna informera om planerade eller oplanerade insatser som leder till driftstörningar för våra VA-kunder, har Bengtsfors kommun skaffat ett system för att meddela de drabbade med hjälp av SMS-utskick.

Vid ett utskick utgår vi från det geografiska området som är drabbat och skickar meddelanden till de mobilnummer som är registrerade på adresser i området. Om du har en mobiltelefon som inte är kopplad till din adress (företagstelefon etc.) kan du själv registrera ditt nummer till din bostadsadress med hjälp av e-tjänsten nedan. Du kan också knyta fritidshusets, arbetsplatsens eller andra adresser till ditt mobilnummer.

- Med det här arbetssättet når vi ännu snabbare ut till de som drabbas av driftstörningar, säger Niklas Ednell, enhetschef för fjärrvärme, VA och renhållning. - Förutom meddelanden om exempelvis utebliven vattenleverans kommer vi att vi ha nytta av SMS-tjänsten i andra verksamheter och för störningar i andra viktiga samhällsfunktioner, säger han.

Här kan du läsa mer om vår rutin kring utskicken samt vad som gäller för dig som inte har en mobiltelefon.

Kontakt

Niklas Ednell
Enhetschef VA, fjärrvärme och renhållning
0531-52 61 51
niklas.ednell@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 mars 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström