Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Klimatsmart mat vårt bidrag till Earth Hour 2019

Illustration: Sofia Magnusson

Vi behöver förändra våra måltider för att klara oss med den enda planet vi har, därför satsar vi på klimatsmart mat den 29 och den 30 mars då Earth Hour infaller.

Klimatsmart skolmat 29 mars

Den 29 mars kommer Earth Hour uppmärksammas genom bra mat för klimatet och eleverna/barnen. Under dagen kommer måltidsenheten att servera:

  • Pasta med köttfärssås - där köttet kommer från Gröna gårdar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Pasta med pastasås på gula ärtor - svenska gula ärtor

I år är fokus biologisk mångfald och då valde vi att använda oss av nötkött från regionen och svenska gula ärtor som är en underskattad vegetabilisk proteinkälla, säger Therese Andersson som är 1:e kock på Björklunda i Bäckefors.

Klimatsmart mat till äldre 30 mars

Måltidsenheten bidrar till Earth Hour genom att servera klimatsmart mat till äldreomsorgens alla verksamheter och hemtjänsten den 30 mars.

Då serveras:

  • Köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås och rotsalsa - där köttet kommer från Gröna gårdarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Hembakt äppelkaka med vaniljgrädde - äpplena är så klart svenska

Hur kan du bidra till Earth Hour

Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. Det är två ödesfrågor som vi alla behöver ta itu med – annars kan vi inte fortsätta leva på vår planet! Men vad är det som behöver göras? Det sätter vi tillsammans ljuset på under och inför årets Earth Hour. Hitta massor av inspiration här på webben och var med och diskutera i sociala medier, med hashtaggen #Connect2earth.

Här kan du få tips om hur du kan bidra till Earth Hour.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 april 2019
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson