Kaffestugan öppnar för säsongen 13 maj

Kaffestuga

Foto: Anna Sandström

Det blir en fortsättning för kommunal regi av kaffestugan på Majberget i Bengtsfors även sommarsäsongen 2019. Kaffestugan ska drivas som ett samarbete mellan arbetsmarknadsenheten och LSS-enheten. Förberedelserna inför öppnanden pågår och den 13 maj öppnar kaffestugan för säsongen.

Öppettider

Under tiden 13 maj - 14 juni har kaffestugan öppet måndag till fredag 10.00-16.00 med undantag för några klämdagar då vi kommer att ha stängt; 30-31 maj, 6-7 juni.

Från och med 15-16 juni är det öppet 10.00-18.00 varje dag under sommarsäsongen.

Följ kaffestugan på Facebook

Följ gärna kaffestugans sida på Facebook för att få information om händelser och öppettider med mera under säsongen. Här hittar du kaffestugans sida på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bakgrund

Arbetsmarknadsenheten har utvärderat 2018 års säsong och har konstaterat att verksamheten vid Kaffestugan är av stort värde för deltagare i arbetsmarknadspolitiska insatser, det finns en bredd på arbetsuppgifter som ger människor en möjlighet att utvecklas. Inför säsongen 2019 kommer alltså även personer inom LSS-enhetens dagliga verksamheter att få möjlighet till utvecklande arbetsuppgifter på kaffestugan. Det är också av stort värde för Halmens Hus och Gammelgårdens verksamheter att kaffestugan är öppen under turistsäsongen.

Arbetsmarknadsenheten tog över driften 2018 efter att Kaffestugan under ett antal år har drivits i arrendeform genom privata aktörer. Inför fjolårets säsong fräschade arbetsmarknadsenheten upp lokalen och utrustade den med möbler och inventarier. Verksamheten har marknadsmässiga priser men drivs inte i vinstsyfte.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 april 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström