Brand på fritidsgården i Bengtsfors

Foto: Christian Rådén

Tidigt på söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till fritidgården i centrala Bengtsfors. Branden är nu släckt och eftersläckningsarbete pågår för närvarande. Ingen person har kommit till skada, men fastigheten är rejält skadad.

Den första våningen på huset är helt utbränd och den andra är rökskadad, säger Christian Rådén, räddningschef.

Räddningstjänsten anger anlagd brand som trolig brandorsak, men Polisen kommer att göra en vidare undersökning under dagen.

Tillfällig fritidsgård öppnas från söndag eftermiddag

Med anledning av branden, öppnas en tillfällig fritidsgård i före detta turistbyrån på Sågudden i Bengtsfors. Den tillfälliga fritidsgården öppnas redan på söndag eftermiddag den 22 december klockan 16.00-18.00. Den tillfälliga fritidsgården kommer inte att vara fullt utrustad och möblerad, men vi erbjuder en möjlighet för ungdomar att komma och prata om händelsen och få information kring vad som hänt. Jullovsöppet har sedan tidigare planerats för fritidsgården och de tiderna gäller fortfarande.

Tipsa polisen

Har du sett eller hört något som skulle kunna hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda brott? Ofta är tips från medborgare helt avgörande för att polisen ska kunna kartlägga brottslighet eller se delar och helheter i ett brottsmönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 januari 2020
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson