Allas ansvar att förhindra smittspridning

Regeringen och landets myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla individer har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset i samhället. Här har vi samlat råd och rekommendationer på vad du bör, kan och får göra. 

Stäng meddelande

Coronaviruset och Covid-19

Denna information publicerades: 2020-03-11 17.00

Informationen uppdaterades senast: 2020-04-02 13.09

Vård och omsorgsprogrammet

Foto: Niklas Eriksson

Information om Bengtsfors kommuns åtgärder med anledning av Coronaviruset. Informationen uppdateras dagligen. Här hittar du också länkar till ansvariga myndigheters information om coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Publicerat om Corona på bengtsfors.se

Så arbetar kommunens krisledningsgrupp

Sedan 11 mars sammanträder kommunens krisledningsgrupp dagligen för att uppdatera sig om läget i omvärlden och internt i kommunen. Krisledningsgruppen fattar beslut om vilka åtgärder som ska vidtas såsom stängning av verksamheter, inställda evenemang, personalfrågor etc. Vi uppdaterar dagligen vår hemsida och våra sociala medier utifrån de beslut som fattas i krisledningsgruppen.

Krisledningsgruppen deltar även kontinuerligt i samverkanskonferenser med Länsstyrelsen, Västra Götalandsregionen och andra kommuner.

Mer information

Vid generella frågor om Coronaviruset och covid-19, ring 113 13*.

På nedanstående länkar hittar du uppdaterad och säkerställd information från olika myndigheter.

*113 13 är ett nationellt informationsnummer som ät tillgängligt dygnet runt årets alla dagar. De har i uppgift att informera om pågående kriser och olyckor.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 april 2020
Sidan publicerad av: Anna Sandström