Grundläggande vårdutbildningar igång

Denna information publicerades: 2020-04-24 14.26

Informationen uppdaterades senast: 2020-04-24 14.40

Grundläggande vårdutbildning i Sessionssalen.

Cirka 15 personer deltog vid starten av den första utbildningsomgången av den grundläggande vårdutbildningen. Sara Gyllenberg, folkhälsostrateg och Margareta Gustavsson, enhetschef inom äldreomsorgen ledde introduktionsträffen som hölls i Sessionssalen i Bengtsfors. Foto: Katrin Thoor.

Totalt har knappt 100 personer anmält sitt intresse av att arbete i någon av Bengtsfors kommuns verksamheter under pandemin. Drygt hälften av dem kan tänka sig att arbeta i vården.

I måndags startade den första omgången av grundläggande vårdutbildning för de som saknar vårdutbildning. Cirka 20 personer kommer att utbildas i den första omgången under vecka 17 och 18. Fler utbildningar planeras längre fram allteftersom intresseanmälningar kommer in.

Utbildningen omfattar en grundläggande introduktion om Bengtsfors kommun inklusive en kort brandutbildning. Därefter sker studierna på egen hand via Socialstyrelsens webb. Webbutbildningen tar cirka 3-4 dagar och ska slutföras inom två veckor. En sammanfattande träff och ett praktiskt moment i förflyttningsteknik avslutar utbildningen som sedan följs av en praktisk introduktion i någon av våra verksamheter.

Intresserad?

Om du själv vill anmäla ditt intresse för att arbeta i kommunen under pandemin är du välkommen att lämna din intresseanmälan.

E-tjänst för att lämna intresseanmälan för arbete under pandemin.länk till annan webbplats

Du kan också gå Socialstyrelsens utbildning på egen hand och komplettera med vår introduktion i efterhand i fall de utbildningsdatum vi erbjuder inte passar.

Grundläggande vårdutbildning på Socialstyrelsens webbplats.länk till annan webbplats

Kommunen utbildar även egen personal

Parallellt med utbildningen för de som gjort en intresseanmälan pågår samma utbildning av kommunens egen personal. I dagsläget planeras att utbilda 135 av våra egna medarbetare. Personal från alla verksamhetsområden deltar vilket omfattar fastighetsskötare, lärare, administrativ personal etc.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 april 2020
Sidan publicerad av: Anna Sandström