Kommunikationsberedskap pausas

Kommunikatörer i beredskap under våren och sommaren har varit Sofia Magnusson, Anna Sandström, Sara Larsson, Crister Blüme och Jeanette Lindh Svanqvist

Sedan mitten av mars i år har Bengtsfors kommun haft kommunikatör i beredskap för att kunna kommunicera och besvara frågor och synpunkter med anledning av pandemin. För närvarande är behovet av en sådan beredskap inte lika stor, vilket gör att den pausas. Om behovet uppstår igen kommer kommunikatör i beredskap att återupptas.

Under de intensiva vår- och sommarmånaderna har vår ordinarie kommunikationsfunktion som består av kommunikationssamordnare Sofia Magnusson och webbstrateg Anna Sandström förstärkts med hjälp från vår utredare Sara Larsson samt näringslivsfunktionens destinationsutvecklare Crister Blüme och näringslivsutvecklare Jeanette Lindh Svanqvist.

När trycket från allmänhet och media blivit lugnare behöver vi kunna fokusera mer på de ordinarie arbetsuppgifterna som finns för den här personalen, men självklart är vi beredda att återuppta beredskapen om det skulle bli aktuellt, säger biträdande kommunchef Katrin Thoor.

Vad innebär det för mig som kommuninvånare?

Det innebär att vi inte kommer att bemanna våra digitala kanaler under kvällar och helger annat än i undantagsfall. Vi kommer att svara på frågor och kommentarer under ordinarie kontorstid.

Vi tackar kommunikatörerna i beredskap för det fantastiska arbete de gjort under de här månaderna, men nu behöver vi återgå till en mer normal arbetssituation och samla kraft för att finnas där om det kommer en andra våg av smittan, säger kommunchef Göran Eriksson.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 november 2020
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson