• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Alla Barn i Centrum - relationsstärkande gruppträffar för föräldrar - nu i digital form!

Alla Barn i Centrum - relationsstärkande gruppträffar för föräldrar - nu i digital form!

Illustration med barn och förälder

För dig som förälder till barn i åldern tre till tolv år erbjuder familjecentralen Nyckelspiken relationsstärkande gruppträffar och vi startar upp nya grupper löpande. Första starten blir troligen under mars 2021. Under pandemin kommer vi att genomföra träffarna digitalt. Vi tar emot anmälan löpande och kontaktar er när vi har deltagare till en grupp. 

Alla är vi experter på föräldraskap. Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan. Däremot är det inte alltid självklart hur man åstadkommer det. De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? En sak är säker, ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

Värdefulla timmar

ABC består av fyra (digitala) gruppträffar kring varsitt tema; visa kärlek, vara med, visa vägen och välja strider. Varje träff är cirka två timmar. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare med åtta deltagare i gruppen. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning. Lärdomar och insikter har vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.

Under träffarna får du möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur du som förälder kan främja ditt barns självkänsla, att arbeta för att stärka relationerna i familjen och att förebygga konflikter. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

Det är viktigt att närvara på alla träffar för att kunna ta del av de fyra olika stegen som ABC är uppbyggt på.

Mer information

Tid och plats

Eftersom vi har löpande start så kontaktar vi dig när vi har en plats att erbjuda.
Vi kommer att genomföra gruppträffarna digitalt via Teams så du måste lägga med en giltig e-postadress i din anmälan, så att vi kan kontakta dig där.

Anmälan

Vi tar emot anmälan löpande och kontaktar er när vi har deltagare till en grupp.

Personuppgifter * (obligatorisk)
Personuppgifter

Kontakt

Familjecentralen Nyckelspiken
0709-83 28 83
familjecentralen.nyckelspiken@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 februari 2021
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson