Välkommen att anmäla till årets skräpplockardagar

Föreningar, förskolor, organisationer och andra skräpplockare - nu är det dags att anmäla sig till årets skräpplockardagar. Anmälan till Skräpplockardagarna är öppen 1 mars - 31 maj 2021. Under den perioden kan skolor och förskolor få skräpplockarmaterial via håll Sverige rent. Materialet är kostnadsfritt för skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar. Även övriga skräpplockare kan beställa material via webbshopen, men då är det inte kostnadsfritt.

Anmäl deltagande

Gå in på håll Sverige rents hemsida och anmäl deltagande senast 31 maj.länk till annan webbplats På håll Sverige rents hemsida hittar du också information om aktiviteten.

Ta del av pedagogiskt material

I samband med Skräpplockardagarna erbjuder Håll Sverige Rent också pedagogiskt material så att barnen kan lära sig mer om nedskräpningens konsekvenser och lösningar på ett lekfullt sätt anpassat efter barnens ålder.

Ni pedagoger kommer också ha stor frihet att anpassa både undervisning och skräpplockning efter riktlinjerna i er verksamhet.

Anpassningar i samband med Corona

Skräpplockardagarna sker utomhus och kan genomföras i mindre grupper med gott avstånd. Tänk på att följa myndigheternas råd och rekommendationer.

Så här vill Bengtsfors kommun att ni gör med skräpet ni plockat

Varje skola/förening sorterar i sina respektive kärl.

Kontakt

Niklas Ednell
Enhetschef VA, fjärrvärme och renhållning
0531-52 61 51
niklas.ednell@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 februari 2021
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson