Närundervisning på Strömkullegymnasiet vecka 19-20

Foto: Sofia Magnusson

Nu planeras för undervisning på plats för eleverna på Strömkullegymnasiet. Smittskydd Västra Götalands rekommendationer innebär att högst två tredjedelar av gymnasieskolans elever kan vara på plats samtidigt. Då flera klasser för närvarande är på praktik (APL) så följs rekommendationerna och det finns möjlighet att hålla avstånd. Vårterminen är inne i sitt sista skede och skolarbetet är högt prioriterat särskilt för eleverna i årskurs tre.

För att undvika trängsel kommer skolans olika entréer användas för olika program/grupper.

Skollunch äts som vanligt i Kanalgården (klockan 12.30-13.30) när vi återgår till närundervisning.

Skolledningen påminner om att alla behöver hjälpa till att bromsa smittspridning genom att:

  • Stanna hemma vid minsta tecken på feber, snuva, hosta och svårigheter att andas, illamående, huvudvärk, muskel- och ledvärk.
  • Tvätta händerna ofta – med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
  • Håll avstånd till varandra. Tänk på hur du hälsar – vinka eller använd fötter och armbågar. Undvik kramar och närkontakt.
  • Tänk på hur du tar dig till och från skolan – gå eller cykla gärna. Genom att avstå från buss, hjälper du till att minska trängseln för den som är beroende av att resa med kollektivtrafiken.
  • Undvik trängsel i skolan genom att inte samlas i trapporna eller utanför lärarrummet.
  • Vattenautomaten är avstängd så från och med nu måste alla som behöver dricka vatten under dagen ta med sig egen flaska påfylld med vatten hemifrån.
  • Använd endast din egen dator och håll den ren.

Beslutet om undervisning på plats kan komma att ändras beroende på utvecklingen av smittoläget lokalt och eventuella nya rekommendationer och råd från myndigheter på nationell och regional nivå.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 maj 2021
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson