Bengtsfors kommun fyller 50 år

Kommunen 50 år

Bengtsfors kommun bildades 1971. Det innebär att vi har 50-årsjubileum i år. Det ska vi så klart fira! Hur och när beror på hur Coronapandemin utvecklas. Vi jobbar efter planen att fira på flera orter under hösten, men med anledning av pandemin kan vi inte fastställa program och datum än.

Än så länge vet vi att det blir en jubileumsutställning i Stenhallen vid Bengtsfors bibliotek om kommunens första 50 år. Utställningen, som är framtagen av Tomas Sannebro, kommer att bjuda på tidningsurklipp och foton från olika händelser i kommunens historia. Samtidigt kommer Halmens Hus och Gammelgården att ställa ut i Bengtsfors konsthall. Båda utställningarna öppnar i mitten av juni. Utställningen i konsthallen kommer att vara öppen till mitten av augusti medan jubileumsutställningen kommer att visas i Stenhallen en bit in på hösten.

Låtskrivartävling

Med anledning av kommunens 50-års-jubileum utlyser vi en låtskrivartävling. Låten ska handla om Bengtsfors kommun och kommer bland annat att användas för att marknadsföra 50-årsfirandet. Lämna in ditt tävlingsbidrag i form av en inspelad låt med bifogad svensk text med hjälp av vår e-tjänstlänk till annan webbplats. Det vinnande bidraget utses av en jury bestående av kulturskolans musiklärare. Sista dag för att lämna in bidrag är 10 juni.

Du som laddar upp ett tävlingsbidrag med tillhörande tävlingsunderlag till oss intygar genom e-tjänsten att angivna låtskrivare och textförfattare innehar upphovsrätten till det angivna bidraget.

Så bildades Bengtsfors kommun

Den 1 januari 1971 bildades Bengtsfors kommun genom att de fyra administrativa områdena; Steneby kommun, Lelångs kommun, Bäckefors kommun samt Bengtsfors köping slogs samman.

Kommunsammanslagning

Bilden illustrerar de sammanslagningar som gjorts historiskt fram till bildandet av Bengtsfors kommun 1971.

Kontakt

Jonathan Bryntesson
Musiklärare
jonathan.bryntesson@edu.bengtsfors.se

Jonathan kan även hjälpa dig om du behöver hjälp med inspelning eller produktion av din låt.

Pernilla Bogö Bryntesson
Sångpedagog, samordnare
pernilla.bogo@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juni 2021
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson