Offentliga måltidens dag uppmärksammades

Madelene Enarsson, Malin Jakobsson från Dalspira samt Mats Gustafsson från Backa gård

Madelene Enarsson, måltidsenheten, Malin Jakobsson från Dalspira samt Mats Gustafsson från Backa gård. Foto: Sofia Magnusson

Måltidsenheten uppmärksammade offentliga måltidens dag 21 oktober genom att servera en specialkomponerad meny för grundskola och förskola. Menyn bestod av lokala råvaror i harmoni med varandra. Under dagen genomfördes också en samling med lokala leverantörer, näringslivsansvariga, politiker samt måltidsenheten på Kanalgården i Bengtsfors.

På plats på Kanalgården i Bengtsfors fanns Mats Gustafsson från Backa gård som leverarat köttet till dagens meny samt Malin Jakobsson från Dalspira Mejeri som levererat mejeriprodukter.

Även Lyckans Gård från Åmål samt Rostads Musteri i Mellerud, hade levererat råvaror till dagens meny.

Dagens meny

  • Färsbiffar med gräddsås, potatis och ugnsgrönsaker samt ett härligt salladsbord.
  • Äppeldessert, kockens val, som toppas med vaniljyoghurt.

21 oktober offentliga måltidens dag 2021

Firandet sker genom att offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt.

Kontakt

Madelene Enarsson
Måltidsutvecklare
madelene.enarsson@bengtsfors.se
0531-52 61 39

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 oktober 2021
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson