Stöd till familjen under pandemin

Denna information publicerades:

Informationen uppdaterades senast:

Illustration: Sofia Magnusson

Under Coronapandemin kan hela eller delar av familjen tvingas vara hemma under längre perioder med begränsade möjligheter till annan social samvaro. Det kan leda till situationer som man behöver hjälp att lösa. Här har vi listat olika tips och råd till dig som befinner dig i denna situation.

Familjecentralen Nyckelspiken

Just nu har familjecentralen anpassade öppettider under en tid framöver. Bland annat kan du behöva förboka ert besök.

0531-52 62 98 eller 070-983 28 83

Hjälp till barn och unga

Om du känner att du inte mår bra kan du få hjälp av kommunens individ- och familjeomsorg.

Elevhälsan fungerar som vanligt

Elevhälsan fungerar som vanligt under pandemin, även vid distansutbildning eller om du är hemma för att minska smittspridningen. Har du till exempel stöd av kurator, så fortsätter det stödet som planerat. Även du som förälder kan kontakta elevhälsan för att få stöd kring ditt barns mående, om du har du barn i förskola eller skola. 

Behandlingsgruppen ger råd och stöd

Socialtjänstens behandlingsgrupp arbetar med råd och stöd mot mot barn, ungdomar (från 13 år) och föräldrar.

BRIS - barnens rätt i samhället

BRIS är en ideell organisation dit barn och ungdomar kan höra av sig för att prata med en kurator om sina problem. Det kostar inget att ringa till BRIS och det syns inte på telefonräkningen om man ringt. Även du som vårdnadshavare kan ringa BRIS och prata med en kurator om att stötta ditt barn i olika sammanhang.

  • Du som är under 18 år kan ringa till Bris för att få prata med en kurator om det du funderar mycket på eller det du behöver hjälp med. Numret är 116 111. Telefonen är alltid öppen - även på natten.
  • Mejla eller chatta med BRIS - På bris.se Länk till annan webbplats. kan du upp till 18 år prata med en kurator, eller prata med andra unga i Forum. Du kan också läsa, kolla in filmer och lyssna på poddar om viktiga ämnen. Bris har alltid öppet - även på natten.
  • Du som är vuxen och har frågor eller känner oro för ett barn är välkommen att höra av dig till kuratorerna på BRIS. Du når dem på Bris vuxentelefon – om barn på 077 – 150 50 50, vardagar 9–12. Är du idrottsledare kan du ringa 077 – 440 00 42 vardagar 9–12. Du kan också få stöd på arabiska tisdag – torsdag 9–12 på telefon 077 – 448 09 00.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 januari 2022
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson