Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Elin Samuelsson

Elin Samuelsson deltar med sitt konstverk, "Vän eller fiende?". Elin studerar sista året på Textil-Kropp-Rum.

Inspiration, teknik och material

Elin Samuelssons verk "Vän eller fiende" är gjord i sömnad och broderi.

Tankar om konstverket

När man är i eller under vattnet ändras saker. Ljud blir dova, man tappar kontrollen över vad som är upp och ner, man måste hålla andan eller använda syretank, man hamnar i en helt annan värld. Någon annans värld, varelserna som bor där är främmande för oss. Det är det som skrämmer mig, att inte veta hur de beter sig och vem jag är för dem. Är jag en fiende, är jag mat eller är jag någon som får komma på besök? Flera hundratals meter av vatten som inte är upptäckt av människorna än, vad finns det för varelser därnere?

Samtidigt blir jag förtrollad av hur fantastiskt det verkar vara i haven, alla färger, former och strukturer, hur spännande det skulle vara att undersöka den okända världen. Dyka ner och känna, se och uppleva. Det är en skräckblandad nyfikenhet.

Övriga deltagare

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 april 2020
Sidan publicerad av: Anna Sandström