Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Josefin Örnebrink

Josefin Örnebrink deltar med sina konstverk, ”Vattenväven”, ”Världsdelsväven” och ”mormor”. Josefin studerar Kläder på Stenebyskolan.

Inspiration, teknik och material

Josefin Örnebrinks verk "Vattenväven" är gjord i vävtekniken rosengång och materialet är gamla jeans från vänner och familj.

”Vattenväven” - tankar om konstverket

Tanken har varit att göra en hållbar trasmatta och visa vad gamla jeans kan förvandlas till. Det är totalt 24 par jeans och 1777 jeansstrimlor invävda i trasmattan som är 3,15 meter lång och 1,15 meter bred. Hällorna är invävda på var fjärde nedtrampning för att efterlikna knoppen på en ros. Mattan fick namnet ”vattenväven” eftersom mattvarpen är gjord i två blå nyanser samt för att de invävda jeansen har olika tvättar vilket resulterat i mattans olika nyanser av blått.
Pris: 250 000 kronor

Josefin Örnebrinks verk "Världsdelsväven" är gjord i olika vävtekniker som tuskaft, rya samt gåsöga. Materialen är bland annat bomullsgarn, ullgarn, tidningspapper, pappersgarn samt glittergarn.

”Världsdelsväven” - tankar om konstverket

Väven är gjord på idéen av att visuellt beskriva olika världsdelar. De tre första partierna beskriver Nordamerika, därefter Sydamerika och efter Amazonas djungel kommer Asien. Det har varit ett utforskande arbete där jag ville prova på diverse material och vävtekniker.
Pris: 200 000 kronor

Josefin Örnebrinks verk "Mormor" är gjord i akvarellfärg på akvarellpapper.

”Mormor” - om konstverket

Motivet är målat i olika omgångar där jag har låtit akvarellen torka emellan. När jag har målat ett nytt lager så har jag använt mig av blöt akvarell och låtit färgen sträcka ut sig tills den har torkat.
Pris: 500 kronor

Övriga deltagare

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 april 2020
Sidan publicerad av: Anna Sandström