Lärlingsutbildning plåtslageri

Sista ansökningsdatum: Ansökningar tas emot kontinuerligt. Utbildningsort: Bengtsfors

Illustration: Sofia Magnusson

Är du intresserad av att utbilda dig till ett yrke på en arbetsplats? Då kan lärlingsutbildning vara något för dig. Utbildningen till plåtslagare är en heltidsutbildning.

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper för att arbeta inom plåtslageri. Minst 70 procent av utbildningen kommer att ske genom praktik på arbetsplatsen. En lärare från vuxenutbildningen har kontinuerlig kontakt med dig och din handledare under utbildningens gång. I slutet av utbildningen är det läraren som betygssätter kurserna i samråd med din handledare.

Utbildningen lär dig att vattensäkra hus, utbredning av grundläggande 3D-figurer, mäta, klippa, bocka och falsa plåt för att passa ett torn, en skorsten eller ett sluttande tak. Arbete på hög höjd är vanligt förekommande.

Tid och plats

Start hösten 2022. Praktikplatsen ordnar du på egen hand och du har möjlighet att utföra den i din hemkommun, om du inte bor i Bengtsfors. Praktikplatsen godkänns av utbildningsanordnaren.

Litteratur och utrustning

Utbildningen är kostnadsfri men du som studerande står själv för kostnader för skyddsskor, arbetskläder samt litteratur.

Förkunskaper

Grundläggande svenska och grundläggande matematik.

Kurser

Skolverkets information om ingående kurser. Länk till annan webbplats.

Ansökan

Gör din ansökan till utbildningen via vår e-tjänst.

Kontakt

Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för mer information.

Vuxenutbildningen, Bengtsfors:

Sofia Edvardsson
Studie- och yrkesvägledare
0531-52 81 33
sofia.edvardsson@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 oktober 2021
Sidan publicerad av: Anna Sandström