Matsedel grundskola

Tallriksmodellen gör det enklare att välja mat så att eleverna får tillräckligt med näring. Alla skolor har tallrikar som är indelade i tre färgmarkeringar. Gult = potatis, pasta, ris, matvete, bulgur, couscous. Grönt = grönsaker, rotfrukter. Rött = kött, fisk, ägg, vegetariskt alternativ med linser, kikärter eller bönor. Foto: Niklas Eriksson

  • Vecka 17

    23-26 april
    Måndag
    Annandag påsk - ledigt
    Tisdag
    Varmkorv, potatismos, kokt morot

    Alternativ: linsbiffar
    Onsdag
    Fiskgratäng med purjolök och morot, potatis, ärtor

    Alternativ: Medelhavsgratäng med quorn
    Torsdag
    Hedvigsoppa, hembakt bröd med pålägg

    Alternativ: grönsakssoppa
    Fredag
    Kålpudding, lingonsylt, sås, potatis, herrgårdsblandning

    Alternativ: rotfruktsgratäng med solroskärnor
     
  • Vecka 18

    29 april - 3 maj
    Måndag
    Karl-Alfredsås, pasta, blomkål

    Alternativ: Olivia-sås
    Tisdag
    Gulaschgryta, ris/matvete, kokt broccoli

    Alternativ: quorngryta med paprika
    Onsdag
    1 maj - ledigt
    Torsdag
    Cowboysoppa, frukt, hembakt bröd med pålägg

    Alternativ: vegetarisk cowboysoppa
    Fredag
    Kyckling med currysås, ris/matvete, majs

    Alternativ: pulled veggo med currysås
     
  • Vecka 19

    6-10 maj
    Måndag
    Kyckling Stroganoff, ris/matvete, ärtor/majs/paprika

    Alternativ: grön Stroganoff
    Tisdag
    Farmors trädgårdslasagne, kokt morot

    Alternativ: kesobiff
    Onsdag
    Tacobuffé, sallad, tomat, gurka, ost och salsasås

    Alternativ: vegetarisk tacobuffé
    Torsdag
    Broccoli- och ostsoppa, hembakt bröd med pålägg

    Alternativ: röd linssoppa
    Fredag
    Kyckling röda rosen, pasta, majs

    Alternativ: gröna rosen
     
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 augusti 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström