Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Att arbeta som deltidsbrandman

Uppdraget som deltidsbrandman

Som räddningspersonal i beredskap (deltidsbrandman) rycker du akut ut till olika skadeplatser. Du har ett vanligt yrke och är dessutom jour var fjärde vecka. Vid ett larm måste du omedelbart bege dig till brandstationen och du behöver därför bo/jobba i närheten av stationen.

Kompetenskrav

Personlig lämplighet är viktigt, så du blir först intervjuad av oss på räddningstjänsten. Om du går vidare kommer du att få göra följande tester: Gångbandstest, fystest, tekniktest, stegtest och simtest. Du behöver också göra en läkarundersökning där du får ett tjänstbarhetsintyg att lämna till oss. Efter anställning kommer du att genomgå en introduktion och den fem veckor långa utbildningen "Grundkurs i räddningsinsats" som anordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Läs mer på sidan "Arbeta som räddningspersonal i beredskap" genom att klicka åpå denna länk.

När det väl händer allvarliga saker, jobbar vi jättebra som team.

Karina Söderqvist
Deltidsbrandman

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 november 2018
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson