Dagverksamhet

Flitiga händer - secondhandbutik

Flitiga händer är en daglig verksamhet för funktionsnedsatta och ett resultat av ett samarbete mellan Bengtsfors kommun och Björkåfrihet Länk till annan webbplats..

I vår butik säljer vi secondhand-kläder som är insamlade i samarbete med Björkåfrihet. Pengar från försäljning samt kläder som inte blir sålda skänks till behövande. I butiken finns även en loppishörna.

I butiken har vi även ett egettillverkat sortiment från vårt dagcenter. Dessa varor säljer vi till självkostnadspris. På vårt dagcenter kan man jobba i olika delar såsom snickeri, bild och form, klädsortering och i utegruppen. Några arbetar på dagcentret, några i affären och några på båda ställena. Alla jobbar utifrån sin egen förmåga.

Ni hittar oss på Storgatan i centrala Bengtsfors bakom Skohörnan.

Öppettider

Dag

Öppet

Lunchstängt

Måndag, onsdag, torsdag och fredag

10.00-15.00

11.30-12.30

Tisdag, lördag och söndag

Stängt


Kaféverksamhet på Utvecklingscentrum+

Kaféverksamheten på Utvecklingscentrum+ är en daglig verksamhet för funktionsnedsatta och ett resultat av ett samarbete mellan LSS-enheten och vuxenutbildningen. I kaféet säljer vi fika och lättare mat i form av mackor. Vi tillverkar en del av det vi säljer själva. Vi säljer främst till studerande och personal på Utvecklingscentrum+. Vi kan också fixa fika till möten som hålls på Utvecklingscentrum+.

Café Strömmen

Café Strömmen vid Strömkullegymnasiet/Bengtsfors bibliotek är en daglig verksamhet för funktionsnedsatta och drivs av LSS-enheten och vuxenutbildningen. På café Strömmen säljer vi fika och lättare mat. Vi tillverkar en del av det vi säljer själva. Vi säljer främst till studerande och personal Strömkullegymnasiet. Vi kan också fixa fika till kommunens enheter i Bengtsfors tätort.

Dagcenter

Dagcenter är till för vuxna med intellektuell och kognitiv funktionsnedsättning. Dagcenter är öppet varje vardag. Alla som kommer till dagcenter har ett veckoschema att följa. Vår personal är utbildade habiliteringsassistenter.

På vårt dagcenter anpassar vi sysselsättning efter individuella förutsättningar och intressen. Några exempel på sysselsättningar är bakning, klädsortering från insamlingar och halmrensning åt Halmens hus. Här finns datorer att låna och vi har trivselutrymmen där vi umgås.

Kontakt

Flitiga händer och dagcenter

Jonas Angerud
Enhetschef LSS
0531-52 65 85
jonas.angerud@bengtsfors.se

Telefon, Flitiga händer: 0531-52 76 49

Telefon, dagcenter: 0531-52 65 83
E-post, dagcenter: dagcenter@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 mars 2022
Sidan publicerad av: Anna Sandström